Performance tijdens AiR in Den Helder

U I T N O D I G I N G

Terwijl Den Helder nog nazoemt van een prachtige Sail, is er in en rond Kunsthal 45 nog van alles te beleven om het nautische gevoel vast te houden. De tweede werkperiode is begonnen bij Air! 2017, het Zout en de Zee.

Het werk van Mies Olthuis vult inmiddels een hele wand. Neptunus, zijn vrouwen, schepen, zeewier, vissen en fidgetspinners, uitleg van sextant, kompas en droogdok, het hangt er allemaal. Op het podium nu een ronde vorm, waar nauwelijks merkbaar kristallen groeien uit zout water. Aris de Bakker, eerder aanwezig met ijsvormen en wasbeelden, maakte deze kristallentuin.  Tot 9 juli werkt Joyce Overheul aan de Koningstraat, waar zij met transparante materialen een zeemijn naait. Zij is bekend van haar roze satijnen wapens op ware grootte. Joop Stoop werkt tegelijkertijd nog wildere plannen uit. Hij tekent en maakt lichtobjecten. Ada Dispa tekent naast hem in Kunsthal 45 en voegt een autonoom verhaal toe aan het zoute thema.

Maandag 3 juli is er als speciale gast Elon Liberman. Hij heeft een nieuw type blaasinstrument gemaakt en begeleidt Joop Stoop bij het video-tekenen. De hele middag en avond kan men hierbij inlopen.

Ook komt er een middag op het strand van Huisduinen, voor kinderen uit Amsterdam en Den Helder, waar een IJsbeer danst, met zeewaterdrop een tekening gemaakt kan worden en Vlot IJstaart door Sonja Doevendans tot leven wordt gewekt. Woensdag 5 juli vanaf 14.00 uur  zijn alle kinderen welkom die mee willen werken en dansen.

Donderdag 6 juli verzorgt cultuurhistoricus Thomas von der Dunk samen met Joop een performance die  om 20.00 uur begint. Onder het genot van een drankje kan men genieten van deze unieke happening. Ook hier vrije inloop, met als verwachte eindtijd 22.00 uur.

De eindpresentatie van het werk van zowel Joyce Overheul als het werk rond Joop Stoop is op vrijdag 17.00 uur, waar we tijdens Schoot’an napraten en genieten van het gemaakte.

De derde werkperiode begint dan weer op maandag 10 juli.

Onder de noemer Werk aan de Winkel is YuLing nog bezig in het voormalige Dixons met als inspiratie de Enkhuizer Almanak en de getijden. Voor haar installatie aan de Koningstraat vraagt Katrine van Klaveren (katrinevanklaveren@gmailcom) van ons Jutters het volgende:  “U bent uitgenodigd om in de kijkdoos, gemaakt van de voormalige Schoenenreus, te gaan kijken naar de stadsschatten die ik al bij elkaar heb gejut. In de loop van deze zomer is het de bedoeling dat er nog veel meer bij komt, doordat u bijvoorbeeld een bijpassend object uitleent of doneert om in deze droomwereld te gaan verblijven! Ik hoop er een droomwereld van te kunnen maken waaraan u zich af en toe aan kunt laven, tussen het winkelen door. Mocht u iets hebben dat passend is dan kunt u dit bij Kunsthal 45 brengen. Ik verwerk dit dan in de droomwereld. Ook meubeltjes, spiegels en bijvoorbeeld geborduurde schilderijen zijn welkom… Alvast heel erg bedankt”

Wie van vis houdt kan tijdens AiR 2017, het Zout en de Zee onderwaterfoto’s op zeer groot formaat aanschaffen voor een zeer kleine prijs. Ook zeepaardjes en -honden, kwallen en octopussen kunnen mee naar huis voor € 5.00. Verder zijn de speciaal geborduurde unieke sportwitjes uit het werk De Nieuwe Lichting van Anne Verhoijsen te koop. Laat deze kans niet lopen en zoek het T-shirt dat bij je past.

Kortom: je hoeft je geen dag te vervelen in Den Helder deze zomer. Elke middag ben je welkom in Kunsthal 45.. Koningstraat 43-45, 1781KC te Den Helder

Getagd met , ,