Categorieën
Current Activities

Deelname Nasty Women Expositie door Sonja Doevendans

Op 4 maart 2017 doet Sonja Doevendans mee aan de wereldwijde Nasty Women campagne door werk te exposeren bij Josilda da Conceição Gallery.

Sonja doneert het schilderij “Torso”

Torso Zwart Rood
Torso Zwart Rood

Lees hier meer over de Nasty Women campagne in de blog

Dit is de Amsterdamse zuster van Nasty Women Exhibition New York.
Het idee van deze groepsexpositie is de solidariteit tussen kunstenaars van alle soorten te laten zien in deze tijd van verharding en populisme. Nasty women m/v van alle leeftijden, huidskleuren, religies, seksuele voorkeuren en afkomst vormen samen prachtige en diverse exposities. Inmiddels zijn er wereldwijd al 45 Nasty Women shows, en er komen er nog meer.

Dat het ook in Nederland leeft, bleek al snel toen we Nasty Women Amsterdam gingen organiseren, er kwamen enorm veel enthousiaste reacties en inzendingen binnen. We willen wat doen. We moeten onze stem laten horen. Dit vertaalt zich in een expositie van maar liefst 181 kunstenaars met veel prachtig werk, dat voor een zacht prijsje wordt verkocht. De opbrengst gaat voor 100% naar het goede doel. De lijst met kunstenaars zie je hier.

In deze tijd van verharding, polarisatie en populisme zien we groepen mensen tegenover komen te staan. In plaats van naar elkaar te luisteren wordt er alleen nog maar naar elkaar geschreeuwd, onder het motto van vrijheid van meningsuiting. Pleur op, doe normaal.

Trump onderstreept dat ook nog eens, hij regeert het land met enkel miljonairs, miljardairs en familie. De rest van het land wordt de dupe. Vrouwen, minderheden, LGBT, sociaal zwakkeren, immigranten… wij willen via onze kunst een tegenbeweging laten zien en horen. Vóór gelijke rechten voor iedereen, voor een tolerante en vreedzame samenleving. Daarom dragen deze 180 kunstenaars de geuzennaam Nasty Women.

Laat dit een wereldwijde beweging worden.